Pauline Schenck: Musicus

 

Biografie

Al sinds haar vroege jeugd speelt Pauline Schenck klavecimbel. Sinds haar 17e studeerde ze aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde daar in 1987 haar diploma hoofdvak klavecimbel.
Al snel maakte zij deel uit van verschillende ensembles, en werd geëngageerd door opera-gezelschappen. Ook gaf zij klavecimbellessen, privé en aan muziekscholen.

Pauline Schenck verhuisde in 1991 naar Zweden. Zij verwierf zich daar behalve als klavecinist en continuospeelster ook een naam als coach van zangers. Zij was betrokken bij de instudering en uitvoering van talloze barokopera's, oratoria en passies en werkte nauw samen met verschillende regisseurs. Bovendien verdiepte zij zich uitvoerig in het orgelspel en kreeg een baan aangeboden als cantor en organist van het prachtige barokkerkje te Brämhult. Pauline was gastdocent klavecimbel en interpretatie van barokzang aan de muziekhogeschool te Hjo.

Tegenwoordig heeft Pauline Schenck een lespraktijk in de buurt van Arnhem. Met veel plezier draagt ze haar kennis van het klavecimbel- en continuospel over op haar leerlingen. Ze is daarnaast als docent verbonden aan Musica Allegra.

Pauline is momenteel actief in vele verschillende kamermuziekgezelschappen:
Met barokensemble 'Il Presente' (o.a. met sopraan) maakte ze een aantal zeer goed ontvangen programma’s met licht theatrale inslag. Als klaveciniste in trio La Forlana verkent ze de virtuose fluitmuziek van de 18e eeuw. En samen met hoboïste Lidia van der Vegt verdiept ze zich in hedendaags repertoire.

Pauline is een veelgevraagd continuospeelster bij koren en orkesten, en vaste continuospeelster van het van Wassenaerconsort.